aquaproanimale.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Sälj ditt silver!

Sälj ditt silver!

Har du gamla silvermynt, silverbestick eller smycken liggande som du inte använder? Är det dags att rensa upp och göra plats för nya saker? Då kan det vara läge att sälja. Men hur gör man? Vad ska man tänka på? De flesta vet om att det går att sälja guld och ädelstenar. Men silvret brukar få ligga kvar. Om du ändå inte använder det kan du lika gärna få ut värdet i pengar.

 

Vad gäller?

Du måste vara minst 18 år och kunna legitimera dig om du ska sälja ädelmetaller. Guldbutikerna köper mer än bara vackra guldsmycken. Även silver går bra att sälja. Både hela och trasiga silversmycken, mynt och gamla bestick går att sälja. De föremål som du vill få värderade behöver inte vara i bra skick. En guldsmed kan enkelt smälta ner metallen och skapa nya föremål som sedan säljs vidare.

Hur gör man?

Precis som med guld kan du helt enkelt gå in på en guldbutik för att få ditt silver värderat och sålt. Ett annat sätt som är vanligt är att sälja via ett så kallat guldbrev. En guldbutik skickar ett kuvert hem till dig. Du skickar det för värdering och eventuell försäljning. Guldbrev sänds rekommenderat och är därmed spårbart och försäkrat. Så även om ditt silver mot all förmodan skulle försvinna på posten, kommer du bli ersatt förlusten i pengar.

Det är enkelt att sälja silver även online. Försäljningen är alltså bara några klick bort! När brevet anländer hos guldbutiken vägs och värderas innehållet noga. Precis som börsen går upp och ner, gör silverpriserna också det. Köparen kontaktar dig och anger vad ditt silver är värt. Du väljer då om du vill acceptera deras bud eller inte. Vill du inte sälja skickas föremålen i retur. Väljer du att sälja, betalas pengarna ut direkt när du har godkänt försäljningen.