Sidohängda fönster i klassisk stil som ger bra energiisolering

14 februari 2021 Cecilia Olsson

Det kan finnas flera anledningar till att man vill eller rent av måste byta ut sina fönster på huset. Det kan handla om allt från att ett fönster gått sönder till att man vill ha ett bättre inomhusklimat. Det är också viktigt att tänka på att precis som med allt annat så slits även fönster, det kan innebära att de efter en viss tid bör bytas ut trots att det inte syns tydligt på utsidan. Det kan därmed vara klokt att se över sina fönster och fundera på om det kanske är dags att byta ut dem.

Insidan är viktig 

Inomhusklimatet i bostaden är viktigt eftersom det påverkar välmåendet hos de som bor där. Bra ventilation och behaglig temperatur är två saker som kan ha stor påverkan. Beroende på vilka fönster man har kan inomhusklimatet bli bättre eller sämre. Till exempel så kan fönster med energiglas hjälpa till att hålla värmen inne under vinterhalvåret och hålla den ute under sommaren, vilket leder till ett behagligt inomhusklimat året om. Även risken för kallras minimeras med sådana fönster. 

Sänk bostadens energiförbrukning

Fönster kan också spela en stor roll då det handlar om energiförbrukningen. Fönster med låga u-värden isolerar bättre och ser därmed till att man inte får höga energikostnader helt i onödan. Det är en funktion som i regel inte är lika bra i gamla fönster utan det krävs ofta moderna modeller för att de ska vara riktigt välisolerade. För den som ändå vill ha en gammal stil på sina fönster så är det inga problem att hitta moderna fönster som isolerar bra men fortfarande har en klassisk look.

Hållbara fönster för alla smaker

Hos Klarfönster hittar man fönster med kvalitet, låga u-värden och bra priser. De har många olika modeller i sitt sortiment, som till exempel deras riktigt fina sidohängda fönster som ger hemmet ett stilrent och minimalistiskt utseende. Hela Klarfönsters sortiment hittar man på https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne