Den blomstrande kreativiteten

21 april 2020 jonas olsson
Den blomstrande kreativiteten

Det finns något talesätt som säger ungefär att om man vill vara lycklig för en kväll, så ska man dricka ett glas vin, men vill man vara lycklig för resten av livet så ska man skaffa sig en trädgård. Det ligger nog mycket i det där. Att ha en trädgård är att hela tiden vara inlindad i en kreativ process – och kreativitet får både själen och intellektet att må bra. En trädgård är som en målarduk, en målarduk som aldrig någonsin kan bli färdig. 

 

Att måla blommor

Man målar upp en rosa blomrabatt här och ett träd där, sedan målar man över de rosa blommorna med lila, då man inser att den färgen passar bättre just precis där. Efter några år kanske man ändrar sig till orange istället och som tur är går det alltid att måla över och måla om. I en trädgård behöver den kreativa processen aldrig dö ut. Kommer man på en ny idé är det bara att flytta om lite. Man kanske inser att den där busken man planterade passar bättre på en annan plats, framförallt då man precis kände väldigt starkt för att plantera en speciell blomsort man nyss stött på, just precis där. Då är det bara att gräva upp busken och flytta den.

 

 

Om man är trädgårdslös

Om man inte har den lyckan att äga en egen trädgård, eller hyr en kolonilott, så kan man alltid kompensera detta med krukväxter och snittblommor inomhus. Kreativiteten kan faktiskt få utlopp i en liten lägenhet utan balkong också. Med snittblommor kan man skapa de vackraste kreationerna – och det är faktiskt mycket lättare att ändra om en bukett än att plantera om en buske. Bor man i norrort kan man införskaffa sig vackra snittblommor hos kallhälls blomsterhandel. Låt alltid kreativiteten blomstra. Oavsett om det är i trädgården eller i en vas.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor