Ett enklare liv med en ukulele

08 december 2020 Mikael Barani

Minimalism har varit i ropet under de senaste åren. Det finns åtskilliga podcasts och liknande som har tagit upp fenomenet med att bara skala av och använda och behöva mindre saker. Inte minst är det i ropet med tanke på de moderna tankar vi har kring miljö, återanvändning och återvinning. 

Skala av och lev mer

Sedan kan det helt enkelt vara skönt att känna att man känner sig mer levande när man inte längre behöver lika många grejer.

Alla som har varit ute och vandrat och sovit i tält vet hur det känns. Det tar inte särskilt långt tid att inse hur lite man behöver för att ändå trivas och frodas. Man känner sig så mycket lättare i sinnet av att hemmet inte tyngs ned av allt möjligt som man aldrig ens har använt mer än kanske en gång.

På samma sätt kan man se till sina intressen, de saker som man verkligen brinner för. Ofta resulterar detta i ett väldigt jagande av prylar. Visst är det kul att kunna välja och vraka, men det finns också en risk i att man känner sig överväldigad till slut. 

Är man gitarrist så letar man ofta hela tiden efter det ”perfekta ljudet”. Med åren kan det lätt bli så att man har en massa instrument, förstärkare och annat som mest bara får stå och vila.

Kanske är det istället dags att göra sig av med en del av ”lagret” och istället köpa något som går i minimalismens tecken – till exempel ukulele på www.danguitar.se. För ofta kan det vara så att det är begränsningarna, i detta fall fyra strängar, som kan ta fram essensen i ens skapande.

Tänk bara på alla tv-spel från förr, det som idag kallas för retro. Det fanns en charm i den enkelheten, något som idag har återuppstått när moderna tv-spelsmakare gör pixelerade spel med mycket djup. Det finns med andra ord anledning till att reflektera över devisen ”less is more”.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne