Lås tjuven inne

21 april 2020 Lily Hansen
Lås tjuven inne

Det är viktigt att ibland byta ut låset i ytterdörren. Även om dörren är bra och säker mot inbrott är det inte säkert att låset är bra. Även andra ingångar till huset bör ha bra lås, speciellt altandörrar och fönsterdörrar. Det här är extra viktigt om man bor på nedre botten där de flesta inbrott just sker genom dessa dörrar. Men även garage och ingången till grovköket behöver bra lås. Att helt undvika inbrott går inte men man kan göra sitt bästa för att försöka försvåra för tjuven så mycket som möjligt. Eller rentav lyckas förhindra ett inbrott. 

 

Nyckel med kopieringsskydd

Inte sällan tar sig tjuven in genom ett fönster. Men ut vill de gärna gå genom dörren då det blir betydligt enklare att få med sig stöldgodset. Att ha ett bra lås som endast kan öppnas med nyckel från insidan är en bra försäkring som minimerar risken. Nya bra lås har dessutom kopieringsskydd vilket betyder att man måste kunna legitimera sig och visa ägarbevis för att kunna göra en kopia. Det är bra då det händer att tjuvar har fått tillgång till kopior av nycklar från gamla lås och tagit sig in med nyckel. 

 

 

Gamla lås

Gamla lås slits också och behöver bytas även för det. Men ibland vill man behålla ett gammalt lås och då kan man i stället komplettera med ett lås till på dörren. När man väljer lås ska man vara noga med att välja ett som är certifierat och som uppfyller svenska krav. Detta är viktigt annars kommer inte försäkringen att gälla ifall det skulle bli inbrott. Det kan vara en bra idé att ta hjälp av en auktoriserad låssmed om man vill se över sina lås. En utbildad låssmed har ovärderlig kunskap och kan tipsa om vilka förbättringar som lönar sig och det kan göras med exempelvis; https://www.lassmedgoteborg.net/.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor