Låt blommorna tala – Överraska någon med ett vackert budskap genom blomsterbuketten

03 april 2023 Veronica Jansson

Blommor har länge använts som ett sätt att förmedla känslor och tankar utan att behöva använda ord. De olika blommornas färger, former och kombinationer kan tillsammans skapa unika och personliga budskap eller blomleverans i Stockholm till mottagaren. Använd dig av blommornas olika symbolik och skapa vackra blomsterbuketter som passar olika tillfällen och högtider.

Blommornas budskap och symbolik:

– Rosor: Kärlekens blomma. Röda rosen symboliserar passion och romantik, medan den vita rosen står för renhet och oskuldsfull kärlek. En gul ros betyder vänskap och glädje. En rosa ros uttrycker beundran och uppskattning.

– Liljor: En symbol för oskuldsfullhet och renhet, även andlig kommunikation. Vita liljor används ofta vid bröllop och begravningsceremonier för att representera renhet och evigt liv.

– Tulpaner: Kärlek och uppskattning. En röd tulpan symboliserar kärlek och passion, medan en gul tulpan kan uttrycka glädje och uppskattning.

– Påskliljor: Förknippas med vår och återfödelse och symboliserar därför hopp och glädje.

– Nejlikor: Rosa nejlikor uttrycker tacksamhet och uppskattning, medan röda nejlikor symboliserar kärlek och beundran. Vita nejlikor representerar renhet och oskuldsfullhet.

blomleverans

Tips på blomsterkombinationer för olika känslor och tillfällen:

– Romantik och kärlek: Röda rosor och vita liljor kan vara en perfekt kombination för att uttrycka passion, kärlek och renhet i en relation.

– Vänskap och uppskattning: En blandning av gula rosor, tulpaner och påskliljor skapar en glädjande och uppmuntrande bukett som visar din uppskattning och omtanke för en vän.

– Sorg och tröst: En enkel bukett med vita rosor och nejlikor kan förmedla medkänsla och tröst vid sorgliga tillfällen som begravningar och minnesstunder.

Olika leveranssätt:

– Personlig överlämning: Personligt och visar på en omtänksam och personlig gest.

– Blomsterbud: Perfekt sätt att överraska någon på avstånd och visa att du tänker på dem.

– E-blommor: Om du vill skicka en miljövänlig och digital variant av en blomsterbukett. Kan skickas via e-post eller sociala medier.

Blommor är en gåva som talar direkt till mottagarens hjärta, och genom att kombinera olika blommor kan du skapa personliga och unika blomsterbuketter som verkligen förmedlar dina känslor och tankar. 

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne