Letar du efter belysningslösningar?

21 oktober 2020 patrick pettersson

Där finns flera olika ljus att välja mellan, letar du för utomhusbruk? Eller inomhusbruk? Oavsett vilket du letar efter finns där något för dig. 

Ljus är viktigt för oss, framförallt solljus, detta för att vi människor mår bra av det. Då vi inte alltid kan få solljus på oss måste vi ta hjälp av andra ljus. Att då välja ett ljus du trivs i och som passar för ditt ändamål är viktigt.

 

 

De olika ljusen

Där finns hur många olika ljus som helst, men nu ska vi prata om LED-lampor. LED-ljus är ett bra val, för det är miljövänligare och det håller betydligt längre. Det är inte jättedyrt i inköp, men det är dyrare än många andra. 

Men i längden tjänar man på det, då dessa lampor både är billigare i drift och dessutom håller så mycket längre. Långsiktigt är det en god investering.

LED-lampor fungerar både ute och inne, man kan ha dem i utomhuslampor utan att det blir något problem. Att välja att ha det i logen, stallet eller garaget är ett säkrare val, då de inte alls blir lika varma som exempelvis glödlampor blir. Rättare sagt, de blir knappt varma alls. På så sätt kan du känna dig tryggare om du behöver lämna lampan tänd.

Det finns även lysrörslampor, glödlampor och halogenlampor, etc. Dessa fungerar också som de ska men är inte lika miljövänliga, och dessutom, till skillnad från LED-ljus, blir de heta och man kan bränna sig ordentligt om man ska ta på en efter att den varit tänd en stund.

Det finns många olika belysningslösningar att välja mellan, och känner du dig osäker kan du alltid prata med ett lampföretag. De kan hjälpa dig med vad det än är du behöver. 

Du kan även testa att se hur de olika ljusen är och vilket du och dina ögon trivs bäst med.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne