Pyroteknik – En lovande bransch inom både show och industri

17 april 2023 Veronica Jansson

editorial

Pyroteknik är en vetenskaplig gren inom tekniksektorn som handlar om kemiskt baserade fyrverkerier, fyrverkeriproduktion och användning av sprängämnen. Pyrotekniska ingenjörer ansvarar för att skapa spektakulära shower som bygger på deras behärskning av brännbara kemiska reaktioner.

pumpservice - pumpar Stockholm

Olika huvudtyper och dess egenskaper

De tre huvudtyperna av pyrotekniska pumpar är handpumpar, elektriska pumpar och tryckluftspumpar. Handpumpen är den enklaste typen och manövreras manuellt. Den används vanligtvis för mindre fyrverkerier eftersom den kan vara svår att kontrollera och inte ger ett för stort tryck. Elektriska pumpar är större och mer kraftfulla. De används för att ge högre och ljusare effekter i fyrverkerier, eftersom de ger ett jämnare bränsleflöde. Komprimerade luftpumpar är den mest avancerade typen och används vanligtvis i stora och professionella shower. De använder tryckluft för att trycka upp bränsleblandningen och kan programmeras för att producera exakta explosioner för specifika effekter. Dessa pumpar i Stockholm möjliggör mer intrikata pyrotekniska uppvisningar. 

Inte bara inom showbranschen – Ett ovärderligt verktyg för industrin

Pyrotekniska pumpar används inom många olika branscher för att överföra vätskor snabbt och effektivt. De har förmågan att flytta vätskor under högt tryck, vilket gör dem idealiska för tillämpningar som kräver precision eller noggrannhet. Vanliga användningsområden är bland annat bränslesystem, hydrauliska kraftverk, medicintekniska produkter och för motorer i rymdindustrin. Pyrotekniska pumpar kan också användas i andra tillämpningar som exempelvis brandskyddssystem, vattenreningsverk och avloppsreningsverk. Pumparna kan användas för att överföra alla typer av vätskor eller gaser vilket gör dem till ett mångsidigt verktyg inom många branscher. Otroligt effektiva, kraftfulla och hållbara. Alltså ett pålitligt och ovärderligt val för industriell verksamhet.

Användningen har blivit alltmer populär under de senaste åren på grund av dess mångsidighet, effektivitet och kraft. De kan användas för att hantera en mängd olika uppgifter inom olika branscher. Från medicintekniska produkter till hydrauliska kraftverk. Dessa pumpars hållbarhet gör dem också till ett smart val i många industriella tillämpningar eftersom man kan lita på att de fungerar konsekvent och tillförlitligt under långa perioder.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne