Spön för flugfiske i Göteborg

23 oktober 2020 william eriksson

Vilket fiskespö man väljer kan ha olika anledningar. Dels kan det ha en praktisk funktion. Det medför ju en viss svårighet att använda till exempel ett metspö om man ska fiska långt ifrån där man står. Och ännu svårare att försöka pricka hålet i en isvak med ett kastspö. Rätt utrustning för den typ av fiske man tänkt sig känns därför rätt självklart.

När man väljer ett fiskespö finns det också en del skillnader mellan spöna när det gäller hur man vill fiska och vilken fisk man vill fånga. Ska man försöka sig på fisk som väger ett par kilo eller en fisk som väger tiotals kilo, så krävs det förstås olika saker av spöet gällande hållbarhet och funktion.

 

Prova sig fram

Det kan vara klokt att börja med en fiskekurs eller följa med någon man känner ut och fiska. På det sättet kan man prova och se vilket spö och vilken typ av fiske som man tycker bäst om. Och om fiske verkligen är något man vill hålla på med.

För ska man ha ett bra spö med alla nödvändiga tillbehör, så är det en investering som inte är helt gratis. Även om det förstås alltid kan sälja utrustningen om man känner att man inte har tid eller av annan anledning vill sluta fiska.

 

 

Valt av specialister

Flugspön i Göteborg är en av de produkter som man lätt kan söka information om, via internet eller via en fiskeklubb i närområdet. Det är klokt att hitta ett spö som är anpassat för bytet. Men det ska även vara ett spö som passar kunskapsnivån man besitter. Att sedan hitta alla tillbehör är lätt. Där man säljer fiskespön brukar man även sälja allt som hör därtill. Vet man inte vad man ska välja brukar man kunna få goda råd av butikens personal.  

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne