Tandhygienist som förebygger dålig munhälsa

25 januari 2022 william eriksson

editorial

Tänk om du aldrig någonsin behövde besöka en klinik eller ett sjukhus för att få vård. Om du bara fick gå igenom livet med perfekt hälsa och aldrig behövde bry dig. Det är förstås en utopi tyvärr. Visst finns det unikum men någon gång behöver alla besöka vården.

Det finns dock saker du kan göra för att hålla dig hälsosam så att du slipper att bli sjuk så långt det går. För att undvika arbetsskador så erbjuder din arbetsgivare ofta friskvårdsbidrag som en förmån så att du får sträcka på musklerna och hålla hjärtat pumpande, se till att utnyttja det.

När du pratar om hälsa så tänker du kanske inte på din munhälsa. Det är ju för att du sällan dör om du får problem med din munhälsa och därför tar du dina tänder och ditt tandkött lite för givet. Det blir ju också en fråga om tid. Många saker ska göras och det som inte känns så angeläget skjuter du på för att hinna med allt annat.

Men genom att skjuta på dina regelbundna besök hos en tandhygienist eller slarv med borstningen gör att en dag så står du där med en betydligt högre avgift att betala för en lagning som kunde ha undvikits.

 

 Tandhygienist

 

Preventiv vård

En tandhygienist jobbar för att du ska slippa vård. All vård är preventiv. Vid ett besök så kommer tandsten och plack på och mellan dina tänder att rensas bort och du kommer få en putsning och polering. För en närmare koll och för en bra tandhygienist ska du surfa in här: tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Efter din behandling får du dessutom möjlighet att fråga din tandhygienist om de kan ge dig några råd på hur du ska sköta din munhälsa. Detta är något han eller hon gärna kommer att göra för de vill inget hellre än att du slipper dyra räkningar för tandvård.

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne