Välvårdande naturlig hudvård

04 mars 2021 william eriksson

Hudvård kan komma i alla möjliga varianter och en som är värd att testa på är den naturliga hudvården med naturens läkande kraft. Naturen har fantastiska skatter att ge huden och har förmågan att läka olika åkommor. Till exempel är det populärt att använda salva med ringblomma till hud som har drabbats av eksem. 

Det finns naturliga ämnen som har använts av människor genom alla tider, och en lera som flitigt använts som schampo är rasullera som kommer från Atlasbergen i Marocko. Leran har en löddrande effekt och därför tvättar den ur håret utmärkt och den går också bra att använda som kroppstvål.

Leror är också mycket användbara i hudvård till ansiktet och en lera som lämpar sig bra till känslig hy är kaolinleran. Leror passar bra även som innehåll i smink som till exempel i ett mineralpuder.

En produkt som har blivit mycket populär är schampokakan som innehåller naturliga ämnen. Den behöver inte förpackas och då slipper man den onödiga schampoflaskan i plast.

 

 

Fördelar med naturlig hudvård

Att använda sig av naturlig hudvård har flera fördelar och en är att det är skonsamt för kroppen eftersom färre farliga ämnen kan gå in i kroppen. Det är viktigt att skydda kroppen mot farliga ämnen eftersom det bara tar 30 sekunder för ett ämne att ta sig in i kroppens system!

Det är också bra för miljön att använda naturliga produkter för då slipper miljön att bli belastad med farliga ämnen som annars kan sprida sig runt i naturen.

 

Välj vegansk hudvård för djurens rättigheter

Något som har blivit mycket uppmärksammat är de veganska produkterna på marknaden och det är inte så konstigt eftersom djurens rättigheter är något det pratas mycket om i dagens samhälle. Om man står på djurens sida så kan det vara värt att titta på vilka veganska produkter det erbjuds på marknaden. 

Fler nyheter

21 augusti 2020

Ett rent kontor

Lås tjuven inne

21 april 2020

Lås tjuven inne